Religie/ Mythologie beeldjes

Religie/ Mythologie beeldjes

Religieuze beeldjes zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er Maria beelden, Jezus beelden en beelden van andere personen uit het Christendom. Ook zijn er beeldjes van de goden uit het Hindoeïsme . Maar bij veel godsdiensten is vereren door middel van beelden of afbeeldingen niet gebruikelijk, zoals bijvoorbeeld bij de Islam. Het Boeddhisme is daarop echter een grote uitzondering; zij vereren Boeddha door middel van beelden. Vandaar ook dat de meeste beeldjes in deze categorie Boeddha beeldjes zijn.

Ook

hebben we in deze categorie mythologische beeldjes opgenomen

Over Boeddha beeldjes gaan de wildste verhalen rond. Eén ervan is dat hij alleen geluk brengt als u hem van iemand gekregen heeft. Dit is niet waar want als u een boeddha beeldje zelf koopt omdat hij u op of een of andere manier aantrekt dan is daar niks mis mee. Als de intenties bij de aanschaf maar goed zijn.
Een ander verhaal over Boeddha beeldjes is dat de diverse soorten Boeddha’s ook verschillende betekenissen hebben, Dit is echter wel waar. Zo is het een verschil of hij zit of staat, of hij wel of geen lotusbloem heeft en of hij lacht.
Hoe dan ook ons assortiment Boeddha’s is behoorlijk groot. Qua beeldjes hebben we het voornamelijk over bronskleurige of zilverkleurige Boeddha’s of een collectie beeldjes van polystone. Dat is een soort steen vermengd met polyester. Ook hebben we Boeddha beeldjes voor in de tuin en waxinelichthouders met Boeddha.
Tevens hebben we een spel met de Boeddha waar hij op een ludieke manier gebruikt wordt.. Zo kunt u bij ons een Boter kaas en eieren spelletje kopen met 2 verschillende Boeddha’s er op (van ieder 4 stuks natuurlijk)
De formaten van ieder Boeddha beeldje verschillen behoorlijk. De kleinste in ons assortiment komt u op het boter kaas en eieren spelletje tegen. De grootste op dit moment is ongeveer 50 centimeter en is geschikt voor in de tuin. maar de meeste Boeddha beeldjes bij ons zijn pure woondecoratie.

Wat bij het Christendom wel gebruikelijk is, en wat veel verzameld wordt, zijn beeldjes en andere dingen met engeltjes er op. Deze proberen wij in deze collectie religieuze beeldjes ook aan bod te laten komen

Meer lezen

beeld vrouwe fortuna polyresin maddeco
beeld vrouwe fortuna polyresin maddeco
Zeer mooi, groot gedetailleerd en kleurrijk beeld van vrouwe fortuna. Afmetingen 11x10x29 centimeter..
€59,95
Beeld vrouwe justitia maddeco
Beeld vrouwe justitia maddeco
Bronskleurige vrouwe justitia gemaakt van polystone met een blauwe teint. zeer mooi beeld  op&n..
€79,95
Beeldje vrouwe fortuna
Beeldje vrouwe fortuna
bronskleurig beeldje van vrouwe Fortuna, wie weet brengt deze u geluk of degene die het van u mag on..
€39,95
Beeldje zeemeermin van M Moore
Beeldje zeemeermin van M Moore
mooi en gedetailleerd beeldje van een zeemeermin, gemaakt van polystone. afmetingen 15x11.5x18 centi..
€34,95
Vrouwe Justitia beeldje bronskleurig 2381807
Vrouwe Justitia beeldje bronskleurig 2381807
Dit Vrouwe Justitia beeldje heeft een vierkante ondergrond waardoor hij iets steviger staat. Het is ..
€69,95
Weergeven 1 t/m 5 van in totaal 5